top of page
  • Sisäilmalähetti

Minä ❤ suomalainen yrittäjä

Päivitetty: 16. jouluk. 2022

Palvelukokemuksen johtajamme Maria Eskelinen kirjoitti LinkedInissä artikkelin suomalaisesta työstä ja siitä, mitä se hänelle merkitsee.


Artikkelin kuva: Suomalaisen työn liitto.


Tänään vietetään suomalaisuuden päivää, tähän päivämäärään se on ankkuroitunut Johan Vilhelm Snellmanin (1806-1881) syntymäpäivän vuoksi. Snellman oli omana aikanaan suomalaisen kulttuurin ja suomen kielen edistäjä, jonka saavutuksiin lasketaan myös rahareformin (Suomen markan sitominen hopeakantaan) läpivieminen. Kun Johan Vilhelm Snellmanin syntymästä tuli kuluneeksi 100 vuotta vuonna 1906, elettiin poliittisesti kiihkeää aikaa. Päivästä tulikin suomalaisuuden juhlistamisen merkkipaalu, ja esimerkiksi tuhansia sukunimiä suomalaistettiin. Ehkä jatkan siis samoilla jalanjäljillä, kun tänään, 214 vuotta myöhemmin hyödynnän ajankohdan nostamalla esille suomalaista yrittäjyyttä. 💪🔥


Itse en ole koskaan ollut yrittäjä, ja kyseinen työpaikkani on ensimmäinen, jossa esihenkilöni kantaa tuota arvonimeä. Olen ollut tilanteissa, joissa olen työni puolesta joutunut laskemaan budjetteja, ja pohtimaan, miten seuraavasta kuukaudesta selvitään. Joka kerta oma velvollisuuteni on kuitenkin loppunut tiedon eteenpäin viemiseen, eikä esimerkiksi oman omaisuuden menettämistä ole tarvinnut pelätä.


Kyseiset tilanteet ovat nostaneet arvostukseni yrittäjiä kohtaan todella korkealle: jos haastavimmilla hetkillä olisin joutunut vielä miettimään perheeni toimeentuloa ja oman kodin menetystä, olisi se voinut olla se kuuluisa korsi kamelin selässä. Jokainen yrittäjä on varmasti jossain kohtaa matkaansa joutunut tekemään päätöksiä, joiden osalta varmuutta tulevaisuudesta ei ole, hyppäämään tuntemattomaan. Tai sitten eteen on tullut, sanotaan nyt vaikka kansainvälinen pandemia, ja kaikki suunnitelmat ovat menneet uusiksi.


Suomalaisen Työn Liitto on käynnistänyt #vastuullisuusteko -kampanjan, jonka tarkoitus on muistuttaa, että sinivalkoinen valinta työllistää. “Tutkimuksemme osoittavat, että suomalaiset haluavat tukea tuote- ja palveluvalinnoillaan suomalaista työllisyyttä. Nyt on aika toimia näiden arvojen mukaisesti” totesi Suomalaisen Työn Liiton toimitusjohtaja Tero Lausala kampanjan tiedotteessa. Näkyykö tämä jo sinun valinnoissasi?

Vastuullisuus tarkoittaa myös sitä, että avainlippuyritykset (joihin myös Sisäilmalähetti Oy kuuluu 😊) ovat sitoutuneet noudattamaan vastuullisen työn periaatteita.  Sisäilma-alalla työskenteleville on selvää, että kaikki ilmanpuhdistimet eivät toimi luvatulla tavalla, tai että kaikki suodattimet eivät ole yhtä laadukkaita. Tiedossa on myös, että erilaisia sertifikaatteja on maailmalla myynnissä, ja testaustuloksista saa rahalla toivomansa. Se lienee maskikohujen jälkeen tiedossa nyt laajemminkin. Vastuullisen työn periaatteisiin kuuluu esimerkiksi alihankintojen vastuullisuuden varmistaminen sekä oma tutkimus- ja kehitystyö Suomessa.

Olen ylpeä siitä, että työskentelen joka päivä niiden ihmisten kanssa, jotka yrityksen omistavat. Tiedän, millainen on heidän arvomaailmansa, ja miksi Sisäilmalähetti Oy on olemassa. On tärkeää, että arvomaailma vastaa omaani, ja voin ylpeänä seistä palveluidemme edustajana. Suojaamispalvelullamme on Avainlippu-merkki, joka kertoo sen laadusta ja luotettavuudesta. Suomalaisuuden arvostus on maailmalla huipussaan, muistetaan mekin olla ylpeitä siitä mitä meillä on.

Kiinnostaako, mitä me suomalaiset mm. teemme työksemme? Katso insinöörimme Jari Heinovaaran video siitä, mitä vaaditaan, kun suunnitellaan ihan uutta tuotetta Suomen markkinoille. Video ja artikkeli täällä.


Myös Lahdessa tehdään hommia ihan suomalaisittain. 😉 Katso sisäilmakoordinaattorimme Mikko Taposen video siitä, miten työtä Lahden alueella tehdään. Videoon täältä.


Comentários


bottom of page