top of page
  • Sisäilmalähetti

Sandbox Oy – Sisäilmalähetti – 10 vuotta puhdasta sisäilmaa (1/3)

Näin Sandbox Oy:n 10-vuotisjuhlien alla kerromme yrityksen perustajan ja nykyisen palvelukehittäjän Jani Mobergin ajatuksia siitä, miten henkilökohtainen missio suojata lapsia ja aikuisia kasvoi Sisäilmalähetti-palveluliiketoiminnaksi. Tässä kolmen kirjoituksen ensimmäisessä osassa pääsemme kurkistamaan yrityksen toiminnan alkuaikoihin ja niihin tunnelmiin ja ajatuksiin, jotka lopulta saivat isommatkin asiat liikkeelle myös Sandboxin yritystoiminnassa.

Mikä meitä liikuttaa? Miksi? (1/3)

Kävelen sairaalan rinnettä ylös hengittäen keuhkoihini raikkaan viileää alkukevään ilmaa. Nostan katseeni ylös kohti suuren rakennuksen ylimmän kerroksen ikkunoita. Siellä hän on, pieni tyttönen ikkunallaan seuraten ulkona liikkuvia ihmisiä. Huomatessaan minut hän alkaa iloisesti vilkuttaa ja näen tänne alas saakka kuinka hänen hiukan alakuloiset silmänsä alkavat loistaa.

Hissi nousee ylimpään kerrokseen ja jokaisen kerroksen myötä unohdan kevään ja sen raikkaan tuoksun. Pienen tytön maailmassa vuodenajat ovat vain ikkunasta vaihtuvia kuvia. Talven tuoksu, kevään raikkaus, kesän lämpö ja syksyn kirpeys eivät yllä tytön maailmaan. Hänen maailmansa on nyt määrittelemättömien kuukausien ajan ahdas sairaalahuone, johon suljettuna hän yrittää selviytyä ja taistella sairautta, näkymätöntä uhkaa vastaan. Hän ei voi aukaista ikkunaa, ei koskettaa, ei haistaa tai tuntea kevättä.

Astuessani huoneeseen pieni tyttönen ryntää kädet ojennettuina halaaman minua. Me askartelemme, hassuttelemme, juttelemme, leikimme, laulamme ja värittelemme.  Hetkessä tytön hyvä olo saattaa vaihtua huonoksi erilaisten hajujen tai tunkkaisuuden takia. Välillä huone on täynnä henkilökuntaa, tippatelineitä, monitoreja ja monia monia muita laitteita. Siellä jossain välissä puikkelehdimme me, joiden maailma on tässä ja nyt. Näkymätön vihollinen tekee omaa tuhotyötään jossain tytön sisällä. Vihollinen on kyllä tunnistettu taitavien ammattilaisten avulla ja taistelu sitä vastaan on alkanut.


Kurkistus lapsen maailmaan sairaalaympäristössä. Täältä ajatus Sisäilmalähetti-palvelusta sai alkunsa


Aivan samaan aikaan tuon suuren rakennuksen seinien sisäpuolella asustaa erilainen vihollinen. Vihollinen, joka vie helppouden hengittää. Se alkaa kiusata sekä pientä tyttöä, että myös niitä, jotka tyttöä hoitavat. Heikkona ja vastustuskyvyttömänä on vaikeaa taistella montaa näkymätöntä vihollista vastaan. Niinpä tyttö väsyy ja ei jaksa enää. Paha olo valtaa taas. Silloin se syntyy. Syntyy lopullinen päätös auttamisesta, suojaamisesta. Ulkoisen sisäilmaa vahingoittavan vihollisen estämiseksi on olemassa keinoja. Keinoja, joiden avulla ihmiset voivat työpaikoillaan paremmin. Keinoja, joilla lapset päiväkodeissa ja kouluissa samoin kuin pieni tyttö omassa pienessä sairaalahuoneessaan suojataan. Lapset ja aikuiset, heidän on saatava hengittää mahdollisimman puhdasta, raikasta ja tervettä sisäilmaa. Puhdasta ja raikasta sisäilmaa, jonka avulla pieni tyttö ja monet hänen kaltaisensa jaksavat paremmin kestää taistelun myös sitä toista näkymätöntä vihollista vastaan.

Jani Moberg, CEO, palvelukehittäjä

コメント


bottom of page