top of page
  • Sisäilmalähetti

Vanhempainyhdistys: ”Vanhemmilta ei ole kysytty, mitä perheet haluaisivat”

YLE Uutiset – Etelä-Karjala 6.6.2014 klo 6:10 | päivitetty 6.6.2014 klo 6:10

YLE Uutiset julkaisi verkkosivuillaan (Etelä-Karjala 6.6.2014) uutisen Lappeenrannan Muukonniemen koulurakennuksen sisäilmaongelmista. Uutinen käsittelee pääasiallisesti vanhempien huolta alakoululaistensa turvallisuudesta mahdollisella uudella koulureitillä sekä vanhempien mielipidettä siitä, ettei kunta ole kysynyt heidän mielipidettään asian ratkaisemiseksi.

Artikkelista huokuu vanhempien tyytymättömyys. Olisiko tilanne voinut olla toinen? Joskus sisäilma-asioiden kimpussa kamppaileva kunta jää yksin ongelman kanssa. Kaikki resurssit käytetään rakennusten kunnostamiseen, eikä aikaa tai osaamista ihmisten käsittelyyn ole. Hyvällä vuorovaikutuksella vanhempien ja kunnan välillä, olisi sisäilmaongelmasta voitu tehdä yhteinen projekti, jonka eteen molemmat osapuolet olisivat olleet valmiita tekemään töitä.

Kun teknisen puolen osaajien työnkuvaan ei varsinaisesti kuulu tiedottaminen ja viestintä tai aika ei riitä, on hyvä kääntyä asian osaavan ammattilaisen puoleen.

Sisäilmalähettien viestintäpalvelut ovat osa kokonaisvaltaista sisäilmahaitan hallintaa. Asiantuntijamme auttavat asiakasta luomaan uusia viestinnän toimintamalleja, joiden avulla luodaan pohja molemminpuoliselle vuorovaikutukselle. Selkeän ja läpinäkyvän viestintästrategian avulla vältetään ne sudenkuopat, joita syntyy kun tilankäyttäjä kokee jäävänsä pimentoon tiedottamisen suhteen. Kun viestintään ja vuorovaikuttamiseen on selvät sävelet,  mahdollistetaan kunnan resurssien tehokas käyttö.

Comments


bottom of page