top of page
Sisäilmalähetti Tehostettu Tilahuuhtelu

TEHOSTETTU TILAHUUHTELU -PALVELU VAATIVIIN KOHTEISIIN

Tehostettu tilahuuhtelu -palvelussa varmistetaan simuloinnin avulla, että epäpuhtauspitoisuus tilassa laimenee. Palvelu toteutetaan kyseiseen tilaan oikein sijoitetuilla ja mitoitetuilla laadukkailla ilmanpuhdistimilla.

Haluatko kuulla lisää?

TEHOSTETTU TILAHUUHTELU -PALVELU

Epäpuhtauksien poistaminen sisäilmasta vaatii enemmän kuin, vain jonkun ilmanpuhdistimen johonkin huoneessa sijoitettuna. Sisäilmalähetin Tehostettu tilahuuhtelu -palvelussa hyödynnetään VTT:n kanssa laadittua laskentatyökalua simuloimaan ilmanpuhdistimien vaikuttavuutta sisäilman puhdistamiseen kohdetilassa.

Simulointilaskennassa huomioidaan esimerkiksi tilan ilmanvaihtokerroin sekä laitteiden puhtaanilmantuotto. Simulointi varmistaa, että tilassa on oikein mitoitettu ja sijoitettu määrä ilmanpuhdistimia, jotta epäpuhtaus-pitoisuus tilassa laimenee. Vain näin voidaan varmistaa tilojen käytön jatkuminen asianmukaisesti.

Katso videolta asiakkaamme TFW Vantaan kokemus Tehostettu tilahuuhtelu -palvelun toteutumisesta ja sen hyödyistä heille.

Palvelu, jonka tehokkuus tilassasi on todennettavissa simuloinnin avulla. Älä usko pelkkiin lupauksiin.

Ei laiteinvestointeja – palvelumme sisältää osaamisemme lisäksi myös tarvittavat ilmanpuhdistimet.

Sopimus sinun tarpeidesi mukaan, tilanteen ja tarpeen muuttuessa sopimus on helppo päättää.

Varaa tapaaminen alueesi sisäilmakoordinaattorilta

Etänä tai paikan päällä

Palvelu tunnistettuihin ja haastaviin sisäilmaongelmiin

Tehostettu tilahuuhtelu -palvelu on räätälöity kokonaisuus, jonka avulla sisäilman epäpuhtauksia laimennetaan tehokkaasti ja prosessin myötä saadaan myös kokonaiskuva kohteen ilmanvaihdon riittävyydestä.

Tehostettu tilahuuhtelu soveltuu parhaiten kohteisiin, joissa sisäilmahaaste on tiedossa, eikä tilanne ole akuutti, vaan etsinnässä on tehokas ja toimiva pitkäaikainen ratkaisu.

Tällaisia kohteita ovat esimerkiksi tilat, joissa:

  • itse toiminta aiheuttaa sisäilmaan epäpuhtauksia, esim. arkistot, kirjastot, työpajat, vaateteollisuus, koirahoitolat, jne.

  • ihmiset ovat pääasiallinen päästölähde, esim. vastaanottotilat/odotushuoneet, liikuntasalit/harrastustilat, jne.

Sisäilman epäpuhtaudet ovat merkittävä ja tunnustettu terveysriski. Yleisimpiä sisäilman epäpuhtauksia ovat mm. mikrobien aineenvaihduntatuotteet, hiilidioksidi, partikkelit ja kuidut, kaasumaiset haitta-aineet ja hajoamistuotteet materiaaleista. Nämä ovat usein peräisin riittämättömästä ilmanvaihdosta, rakennevaurioista, talotekniikan toimimattomuudesta, vääränlaisesta tilojenkäytöstä.

Pandemian aikana ihmisistä on tullut varteenotettava epäpuhtauden lähde. Siksi on tärkeää huolehtia sisäilmapuhtaudesta myös kohteissa, jossa ei ole todettua rakenteista johtuvaa sisäilmahaittaa, mutta tilassa on kerralla paljon ihmisiä.

Tehostettu tilahuuhtelu ilmanvaihdon tueksi

Pelkkä ilmanvaihdon tehostaminen ei kaikissa tapauksissa riitä toivotun lopputuloksen saamiseksi, mikäli tilojen käyttötarkoitusta, ilmavirtojen käyttäytymistä ja muuttuvia olosuhteita ei huomioida. Eurooppalaisten LVI-järjestöjen -liitto REHVA:n ohjeistuksen mukaan, tehokkaiksi todettujen ilmanpuhdistimien avustaessa ilmanvaihtoa on mahdollista tavoitella tehokasta epäpuhtauksien laimentamista sisäilmasta tilakohtaisesti.

Ilmanpuhdistimilla on väliä - vaadi tutkittua tietoa myös näistä

Markkinoilla on paljon erilaisia ilmanpuhdistimia, joista suurinta osaa ei kuitenkaan ole tehty tai testattu vaativissa terveydenhuollon olosuhteissa.

Sisäilmalähetin käyttämien sveitsiläisten IQAirin ilmanpuhdistimien Hepa-suodattimet poistavat ilmasta mm. bakteerit ja virukset yli 99 prosenttisesti. Virukset ovat läpimitaltaan niin suuria, että ne jäävät helposti kiinni mekaanisiin Hepa-luokan suodattimiin. Laadukas ilmanpuhdistin ei levitä epäpuhtauksia, vaan päinvastoin auttaa muun muassa myös koronavirukselta suojautumisessa.

IQAirin valmistamien ilmanpuhdistimien teho on testattu sekä saksalaisessa laboratorioympäristössä että Suomessa VTT:n toimesta. Edellä mainitut testit ovat osoittaneet, että laitteemme ovat rakenteeltaan tiiviitä, eikä ohivirtausta suodattimien ohi pääse tapahtumaan. Näin voidaan olla varmoja, että jokainen ilmanpuhdistimeen sisään mennyt epäpuhtaus, myös jää sinne.

Katso videolta, miten yksi eniten käytetyimmistä ilmanpuhdistinmalleistamme käytännössä toimii.

Video löytyy myös tilankäyttäjillemme suunnatulta sivuilta. Tuotamme heille selkokielistä informaatiota palveluistamme, jonka avulla säästämme tilaajiemme aikaa, kun informaatio on saatavilla kellon ympäri tilankäyttäjillemme.

Lisätietoa

Nasan tutkimus Hepa-suodattimista

Nasan tekemä tutkimus Hepa-suodattimien tehokkuudesta (2016, kieli: englanti), jossa mm. todetaan, että Hepa-luokan suodattimet poistavat jopa 100 prosenttisesti pienimmätkin 0,01 μm kokoiset nanohiukkaset, kun virtausnopeus on oikea. Katso s. 7 kaavio.

IQAir ja koronaviruksen poistaminen ilmasta

(ENG) Valmistajan tiedote koskien IQAir-ilmanpuhdistimia ja koronaviruksen leviämistä. (03-2020) IQAir Bulletin: March 2020. How can IQAir Help in the Fight Against the Novel Coronavirus?

Tutustu myös tilankäyttäjille suunnattuun sivuumme »

Ota yhteyttä suoraan alueesi sisäilmakoordinaattoriin:

Sähköpostiosoitteet muotoa etunimi.sukunimi@sisailmalahetti.fi

Pohjois-Suomi

Tomi Hakala

010 420 6067

linkedin-share-icon-e1548922122501.png
video-play.png

Etelä-Suomi ja Etelä-Karjala

Mika Heino

010 420 6068

linkedin-share-icon-e1548922122501.png
video-play.png

Länsi-Suomi / Pirkanmaa

Pete Harju

010 420 6064

linkedin-share-icon-e1548922122501.png
video-play.png

Uusimaa ja Varsinais-Suomi

Teemu Kumpulainen

010 3286 175

linkedin-share-icon-e1548922122501.png
video-play.png

Itä-Suomi

Jani Leskinen

010 328 6174

linkedin-share-icon-e1548922122501.png
video-play.png
bottom of page