top of page

Tays Keskussairaala

Puhdasta sisäilmaa lastentautien poliklinikalle

Laitteet tulivat todella tarpeeseen, koska työmaan vuoksi emme voi enää tuulettaa ovien ja ikkunoiden kautta, kuten ennen teimme.


Kirsi Arvonen

Lastentautien poliklinikan osastonjohtaja

TaysTaysin alueelle rakentuu vuoteen 2020 mennessä kolme uutta sairaalarakennusta sekä maanalainen pysäköintilaitos. Sisäilmalähetti teki vuonna 2015 sisäilman suojaamislahjoituksen Taysin lastentautien poliklinikalle, koska vanhassa rakennuksessa on nykytarpeisiin nähden riittämätön ilmanvaihto. Sen lisäksi ulkona oleva rakennustyömaa toi lisää sisäilmahaasteita:


Vaikutus sisäilmaan huomattiin heti


Sisäilmalähetti kartoitti ilmanpuhdistimien parhaimmat sijainnit yhdessä henkilöstön kanssa. Sijainnit päätettiin siten, että palvelusta olisi hyötyä sekä lapsipotilaille että henkilöstölle.”Kun sisäilman suojaaminen alkoi, työntekijämme kyllä huomasivat välittömästi ilmanpuhdistimien positiivisen vaikutuksen sisäilmaan eikä niistä näiden käyttökokemusten jälkeen haluta luopua”, kertoo osastonhoitaja Kirsi Arvonen.Ilmapuhdistin toi apua pieneen huoneeseen


Fysioterapeutti Terhi Iisalolla on suhteellisen pieni työhuone, kun ottaa huomioon kuinka paljon väkeä hänen luonaan vierailee. Parhaimmillaan huoneessa on Terhin lisäksi lääkäri, lapsi, vanhemmat sekä pari kandiopiskelijaa.”Koska huone on niin pieni, on kaikkien viihtyvyyden kannalta tärkeää, että ilma on raikasta ja puhdasta”, Iisalo kommentoi.


Kaiken kaikkiaan Sisäilmalähetin palvelut ovat lisänneet sekä viihtyvyyttä että vireystilaa lastentautien poliklinikalla. Uuteen lastensairaalaan muutto koittaa vuoden 2019 lopussa.

bottom of page