top of page

Utajärven kunta

Yhteistä ja avointa viestintää

Sisäilmalähetti hoiti hienosti viestinnän työryhmän sekä henkilökunnan kanssa. Tällaisissa projekteissa on tärkeää, että päätökset tehdään yhdessä ja avoimesti.


Petri Leskinen

Tekninen johtaja

Utajärven kunta

Suvituulen palvelukeskukselle tehdyn sisäilmatutkimusten perusteella yksi osasto suljettiin kokonaan vuonna 2017. Keskuksen muille rakennuksille annettiin vielä 1-2 vuotta armonaikaa ennen purkutöitä. Utajärven kunnan tekninen johtaja Petri Leskinen etsi oikeaa ratkaisua henkilöstön ja asukkaiden väliaikaiseen suojaamiseen, jolloin hän törmäsi ensimmäistä kertaa Sisäilmalähettiin.”Terminä tilojen suojaaminen oli minulle täysin uusi, minkä vuoksi kiinnostuin kuulemaan enemmän Sisäilmalähetin palveluista. Suvituulen suhteen ei ollut järkevää ryhtyä esimerkiksi tiivistyskorjauksiin, joten koimme sisäilman väliaikaisen puhdistamisen järkeväksi ratkaisuksi ennen purkutöitä.”


Leskinen korostaa, että ilmanpuhdistinten hyödyntäminen on tietenkin väliaikainen ratkaisu ennen järeämpiä toimenpiteitä. Koska Leskinen on itsekin kokenut sisäilmaongelmia, hän tietää miten tärkeässä roolissa on toimiva viestintä ja palveluntarjoajan raportointi prosessin aikana.


Sisäilmasta aiheutuneet oireet vähenivät tai poistuivat


Suvituulen osastonhoitaja Anneli Mikkonen on keskustellut tilojen käytettävyydestä henkilöstönsä ja asukkaiden kanssa ja saanut positiivista palautetta:


”Sisäilmalähetin palvelujen ansiosta olemme kyllä huomanneet eron: Aikaisemmasta sisäilmasta aiheutuneet oireet ovat henkilöstön mukaan joko selkeästi vähentyneet ajan myötä ­tai poistuneet kokonaan.”

bottom of page