top of page
  • Sisäilmalähetti

OLOSUHDESEURANTA: SmartZone Portable-mobiilisovellus tuo ketteryyttä sisäilmahaasteen selvittämiseen

Päivitetty: 19. lokak. 2022

Mobiilisovellus havaintotyökalun ytimessä –

Mikä on SmartZone Portable -havaintotyökalu?


Sisäilmalähetin SmartZone Portable -havaintotyökalu on suunniteltu sisäilma-asiantuntijoiden avuksi kohteisiin, jossa kaivataan selvyyttä sisäilmahaasteeseen nopeasti ja kustannustehokkaasti. Olosuhdeseurannan työkalu on suunniteltu helposti siirreltäväksi, kohdealuetta ”suurennuslasimaisesti” havainnoivaksi järjestelmäksi. Kyse on paljon enemmästä kuin sensoreista.


SmartZone Portable -havaintotyökalu koostuu: – Käyttöliittymästä ja datan analysoinnista – Mobiilisovelluksesta – Laukkuyksiköiksi koostetuista mittalaitteista (10 kpl/laukku)


Mittalaitteiden nopea asennus mobiilisovelluksen avulla


SmartZone Portable -havaintotyökalun oleellinen osa on sen mobiilisovellus, jonka voi ladata älypuhelimen sovelluskaupasta ilmaiseksi. Mobiilisovellus mahdollistaa sen, että kenttäasennuksella ei tarvitse olla mukana erillistä padia tai kannettavaa tietokonetta, älypuhelin riittää.


Yhdessä havaintotyökalun kanssa mobiilisovellus mahdollistaa mittalaitteiden asentamisen haluttuun kohteeseen nopeasti ja ketterästi. Sovellus hyödyntää NFC-teknologiaa, jonka avulla älypuhelimella voidaan tunnistaa kohteeseen asennettu mittalaite ja muutamalla sormien napautuksella yhdistää oikea sensori, oikeaan tilaan.


Ennen asennukselle lähtöä mobiilisovellukseen syötetään tiedot seurattavasta kiinteistöstä/kohteesta. Sovellus ohjaa käyttäjäänsä rakentamaan halutun kiinteistökannan tunnistetietoineen sovelluksen tietokantaan, jonka jälkeen mittalaitteet voidaan yhdistää tietokannassa oikeaan huonetilaan yksinkertaisesti lukemalla mittalaitteen NFC-tunniste. Tämän jälkeen ko. mittalaite on yhdistetty tietokannassa haluttuun kohteeseen ja huonetilaan.


Myös laitteiden siirtäminen huoneesta tai kohteesta toiseen on yhtä nopeaa. Siirrettävän mittalaitteen NFC-tunniste luetaan uudelleen, poistetaan se tilasta yhdellä napin painalluksella ja näin mittalaite on jälleen vapaa siirrettäväksi uuteen kohteeseen. Kun tiedot kulkevat NFC-tunnisteen avulla, inhimillisiä kirjoitusvirheitä tai vääriä sarjanumeroita ei tietokantaan päästä syöttämään.


Sovelluksen avulla jouheva työflow ja ajansäästö


Sovelluksen avulla asiakkaamme on aina tietoinen siitä, missä kohteissa mittalaitteet ovat, eikä aikaa kulu hukkaan sensoreita metsästettäessä esimerkiksi tilanteessa, jossa asentaja on jäänyt lomille ja sensorit pitäisi vaikka sijoittaa uudelleen. Sovellus mahdollistaa myös rakennusten ja tilojen perustietojen tarkastelun ja päivityksen. Sovelluksen avulla saavutetaan jouheva työnkulku, jossa ratkaisun nopea siirrettävyys ja asennettavuus korostuu.


Visuaalisesti ja selkokielisesti esitetty data web-käyttöliittymässä

Raportit sekä muu mittalaitteista saatu data kertyy web-käyttöliittymään, josta tilannetta pääsee tutkimaan tietokoneen suurelta ruudulta. Käyttöliittymän suunnittelussa on otettu huomioon sisäilma-asiantuntijoiden tarpeet sekä visuaalinen ja selkokielinen raporttien esitettävyys.


Tässä artikkelissa keskityttiin erityisesti SmartZone Portable – mobiilisovellukseen. Kun haluat tietää lisää koko havaintotyökalusta, ota yhteys lähimpään sisäilmakoordinaattoriisi täältä ja kerromme lisää tuotteesta.

Lataa mobiilisovellus sovelluskaupastasi


Google Play -kaupasta täältä.


Applen App Storesta täältä.


Lue lisää aiheestaComments


bottom of page