top of page
  • Sisäilmalähetti

”Puhdas sisäilma kuuluu kaikille.” 

Päivitetty: 15. jouluk. 2022

Tuotekehittely on aina ollut Alme Solutions Oy:n tuotekehityspäällikkö Jari Heinovaaran intohimo. Kahden lapsen isälle myös sisäilma-asiat ovat lähellä sydäntä. Hänen mukaansa sisäolosuhteiden optimointi ei kuitenkaan kosketa pelkkiä kouluja, vaan puhdas sisäilma on jokaisen ihmisen oikeus.

Almella Heinovaara on päässyt kehittelemään esimerkiksi SmartZone -seurantajärjestelmää. Se mittaa kiinteistöissä sisäympäristöjen kokonaisseurannan kannalta tärkeimpiä suureita. 


”Sisäolosuhteet koskettavat kaikkia ja ne ovat läsnä kaikkialla. Ne koetaan, mutta niitä ei nähdä”, Heinovaara kuvailee. Almen järjestelmän ansiosta olosuhteet voidaan saattaa näkyväksi dataksi. Se helpottaa asioiden viestimistä tilankäyttäjille, mutta lisäksi se parantaa myös yleistä läpinäkyvyyttä ja kommunikaatiota.

Sisäolosuhteiden seurantapalvelu on suunniteltu kiinteistöjen vuokraajia, omistajia ja rakentajia varten. Se lisää myös tilankäyttäjien viihtyvyyttä, mikä nostaa kiinteistön arvoa. Järjestelmä tukee myös ennakoivaa ylläpitoa, jolloin kiinteistön ylläpidosta tulee kustannustehokkaampaa.


”Suunnittelussa on panostettu myös tiedonsiirtoon”, Heinovaara kertoo. ”Me käytämme luotettavaa teknologiaa sekä omaa LoRa-verkkoa, joka mahdollistaa sen, ettemme missään vaiheessa kirjaudu asiakkaan verkkoon.”


Eritoten kerätyn datan käsittely erottaa SmartZonen perinteisistä järjestelmistä. Se ei ainoastaan hälytä löytäessään poikkeamia, vaan se auttaa myös tekemään päätelmiä poikkeaman aiheuttajasta, vaikutuksista ja kiireellisyydestä. 


”Menetelmän ansiosta kiinteistön omistajalla on aiempaa nopeammin tarvittava informaatio päätöksenteon tueksi”, täsmentää Heinovaara. SmartZone -järjestelmän ansiosta päättäjät säästävät aikaa, mutta myös tilojen korjaustarpeen optimointi helpottuu. Lisäksi havainnot voidaan esittää hyödyllisessä muodossa eteenpäin esimerkiksi sisäilmatyöryhmille. Osana sisäolosuhteiden seurantajärjestelmää Almen System Manager mahdollistaa suurtenkin kokonaisuuksien hallinnan yhdellä silmäyksellä. Toisaalta siitä on tarvittaessa helppo porautua tarkastelemaan jotain tiettyä poikkeamaa.


Heinovaara on ylpeä paitsi järjestelmästä, myös tekijöistä sen taustalla. ”On ollut älyttömän hienoa olla mukana ja huomata, miten upeaa eri alojen osaamista Suomesta löytyy. Tämäkin järjestelmä on täysin Suomessa suunniteltu ja toteutettu.”

Oheisella videolla tuotekehityspäällikkö Jari Heinovaara esittelee tarkemmin ajatuksia Alme SmartZone -järjestelmän taustalla. Alme Solutions Oy:n kehittämät sisäilman seurantaratkaisut välittää Sisäilmalähetti Oy. 


Katso lisätietoa sisäolosuhteiden seurantapalvelustamme täältä.

コメント


bottom of page