top of page
  • Sisäilmalähetti

Miten paine-eromittari pelasti toimistomme loppukesän!

Päivitetty: 15. jouluk. 2022


Alme Sense paine-eromittari

Työporukkamme palaili kesälomiltaan Tampereemme toimipisteeseemme elokuun aikana. Nopeasti huomasimme, että lomiemme aikana toimistollamme oli tapahtunut jotain, minkä vuoksi ilmanvaihtomme ei toiminut ja sisätiloissa oli suorastaan käsinkosketeltava alipaine. Kuumuuden vuoksi availimme ikkunoita, jotka aukesivat turhankin innokkaasti, koska kova alipaine kiskoi korvausilmaa aina sieltä, mistä kykeni.


Kerroimme taloyhtiölle myös muista havainnoista, joita teimme toimistollamme. Muun muassa vessoissa käytettävä sitruunantuoksuinen vessahajuste alkoi haista toimiston puolella, koska vessojen ilmanvaihto ei toiminut, eivätkä vessatuoksut poistuneet oikeaa kautta. Eteisessä oven vieressä seistessä tuntui kuin sukat pyörisivät jaloissa, koska ilmaa virtasi rappukäytävästä niin kovalla paineella toimistoomme sisään.


Taloyhtiö alkoi selvittää asiaa, mutta ilmavaihdon ongelmat voivat olla joskus kinkkisiä, eikä vikaa ensin meinannut löytyä. Onneksi muistimme, että meillä oli neuvotteluhuoneessamme ollut koko kesän omaa demoamme varten Alme Sense -paine-eromittari. Tutkimme kesän aikana saatua dataa ja pian huomasimme, että muutos oli ollut nopea. Datan avulla saimme selville tarkan hetken, jolloin olosuhteen muutos ja alipaineistuminen toimistotiloissamme oli tapahtunut.Alme SmartZone paine-eroraportti

Toimitimme datan taloyhtiömme huoltoon ja he kutsuivat paikalle ilmanvaihdon ammattilaiset. Tutkittuaan dataa, ammattilaiset pystyivät kohdistamaan omat tutkimuksensa tiettyihin seikkoihin, jotka voisivat aiheuttaa niin nopean muutoksen toimiston ilmanpaineessa. Vaikka kyseessä siis oli ulkopuolinen taho, joka asiaa tutki, Sensen antama data mahdollisti vian määrittämisen nopeammin ja tarkemmin.


Nyt ongelma on ratkaistu ja toimistomme ilmanvaihto toimii jälleen, kuten sen pitää. Meillä meinasi käydä, kuten vanhassa sanonnassa, että suutarin lapsella ei ole kenkiä, kun toimistomme sisäilma aiheutti meille kirjaimellisesti päänsärkyä. Onneksi tähän on lääke, nimittäin olosuhdeseuranta. Tällä kertaa Sensen avulla voitiin ongelma paikallistaa sekä myös seurata huoltotoimien vaikuttavuutta tiloissamme.


Alme SmartZone paine-eroraportti

Jos haluat tutustua olosuhdeseurantaan paremmin, käy lukemassa lisää täältä.


PS: Sense-paine-eromittareilla ei tarvitse tehdä reikiä ikkunoiden karmeihin. Helppo liikuttaa, eikä jätä jälkiä.


Lue myös:


Comments


bottom of page